AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şemsettin Güneş İmam Hatip Ortaokulu

0(272) 229 19 49
Karşıyaka Mah. 1671 Sok. No 38 Merkez / AFYONKARAHİSAR
Vizyon
Okulumuz 18/09/2014 tarihinde Afyonkarahisar Valiliğinin almış olduğu kararla, Methiye Dumlu Ortaokulu binasında 3 şube 70 öğrenci ve 5 öğretmenle eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz İsmail GÜNEŞ, Mustafa GÜNEŞ, Erkan GÜNEŞ, Vahit GÜNEŞ ve Edip GÜNEŞ tarafından dedeleri Şemsettin GÜNEŞ adına yaptırılmıştır. 10/11/2014 tarihinde yeni binasına taşınan okulumuz bu tarihten itibaren de yeni binasında eğitim öğretime devam etmektedir. Kurucu Müdürlüğünü Ahmet BALI´nın yaptığı Şemsettin Güneş İHO açıldığı günden günümüze kadar başarısını ve öğrenci sayısını sürekli arttırarak, şu anda 16 şube 266 öğrenci 32 öğretmenle eğitim öğretim vermeye devam etmektedir. Okulumuz 2019-2020 eğitim öğretim yılında Arapça - İngilizce yabancı dil ağırlıklı eğitim vermeye başlamıştır. İlimizde ilk ve tek Arapça - İngilizce yabancı dil ağırlıklı eğitim veren okul Şemsettin Güneş İmam Hatip Ortaokuludur. Vizyonumuz Şemsettin Güneş İmam Hatip Ortaokulunu paydaşlarının parçası olmaktan gurur duyduğu ve bölgesinde tercih edilen önder bir kurum haline getirmektir.
Misyon
Ahlaklı, dindar, vatanına ve milletine hizmet aşkıyla dolu ; Allah´ın rızasını en önemli gaye edinen örnek bir nesil yetiştirmektir.
Başarılar
1 öğrencimiz Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini, 1 Öğrencimiz Süleyman Demirel Fen Lisesini ve 15 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır.
08.40-15.10 (7 Saat) 08.40-16.00 (8 Saat)
Arapça - İngilizce
Minibüs ve Halk Otobüsleriyle
Yerleşim Yeri